HTML

Partnerek

Kiegészítő blog

Figyelem! Az ezen blogon megjelent történetek csak kitaláltak, ne higgy el egy szót se belőlük!

Google hirdetés

Friss topikok

  • immortalis: Nem tudom, hogy ez a post most tetszett-e, vagy sem. (2010.07.12. 21:37) Új McDonald's kampány
  • immortalis: Látni akarom a végeredményt. :D (2010.07.12. 21:34) Klipforgatás

Linkblog

15.
március

Klipforgatás

Pauser  |  1 komment

Kamerák, lámpák, állványok, sürgő, forgó emberek. Rendező, segédrendező, világító, operatőr, stylist, sminkes. Idős fickó, fiatal hostesslányok lenge ruhában, fuxos izommájszter, vékony inges legény, kevésbé csinos lányok, és Muki. Muki kezében egy magnó, amit rendezői parancsra be- illetve kikapcsol. Igen, itt egy klippet forgatnak.

-Jó lenne még ma elkészülnétek! - szól a rendező, Zoli, őszes szakállát sodorgatva, kezében cigaretta füstöl. Bár a studió szigorúan tiltja a dohányzást odabent, ő mégis füstölög, mivel tudja, hogy a tűzjelző csak dísznek lett felszerelve.

A sminkes lányok már az utolsó simításokat végzik, a celebünk Tomi, a lányok új kedvence, fehér ingben pózol a kék háttér előtt. Szintén fehér nadrág van rajta, két oldalt aranyozott csillagok díszitik, egészen a bokájáig. Hidrogénszőke haja megcsillan a reflektorok fényében, fején napszemüveg.

-Egy kicsit kevesebb fényt, nagyon világít a feje! - szól a segédrendező, Karcsi.

 Tomi mögé beáll Zsolti, az igazi gengszter, a hatodik kerület réme, aki nemrégiben kapott aranylemezt a "Terézvárosi gettó" című albumáért. Fehér pólóján egy hatalmas "Thug Life" felirat pózol, alatta "A Nyugati Királya" felirat kisebb betűvel, de jól láthatóan.

- Na szóval - szólal meg a rendező, Zoli - az első kép úgy kezdődik, hogy Tomi áll baloldalt, nagytotálban és Michael Jackson táncot lejt, a cipőjét egy kicsit húzza a padlón balra, majd vissza, közben simogatja a felsőtestét

-Amíg ő elől táncol, Zsolti a jobb oldalt, hátul keresztbetett kézzel bólogat, és a lába kis terpeszben van. Azthiszem ezeket már gyakoroltátok.

Tomi értetlen arccal bámul - amit a lányok megszerettek benne - majd megszólal:

-Ja hát azt csináltam már.

Zsolti bólogat. Ő még nem csinált ilyet, a háttérben eddig még nem volt, a klipjeiben csak ő szerepel általában meg egy pár nőcike, akikről elhiteti a nézőkkel, hogy lefekteti őket. Még egy kellék volt még a klippekhez, a pénz, amit általában Zsolti haverja szokott intézni, kölcsönkérni, hozzányúlni a lekötött számlához, amit a lakáshitel fedezésére tettek félre.

- Készen vagyunk Lacikám?

-Pillanat! - szólt Laci, a kopaszodó operatőr, akinek inkább lenne kedve a barátnőjével Scrabble-zni otthon, majd egy olcsó étteremben vagy kocsmában tölteni az estét.

-Felőlem kezdhetjük!

-Uraim! Pozicióba! Mukikám készülj!

Muki ölébe vette a kazettás magnót, és kezével felvette az akcióra kész poziciót. A celebek felvették a kezdő testtartást.

- És tessék!

Muki megnyomta a Play gombot, elindult a lassú bevezető ütem, szívdobogásszerüen lüktetve, egész megnyugtatóan. Tomi oldalra csapva fejét Michael Jackson szerűen kezd el vonaglani a lefektetett, kék színű linóleumon. A zene visszhangosan szól a studióban, Muki még nem is hallgatta meg eddig az elejét, csak a közepéből egy pár részletet.

Zsolti - a megbeszéltek szerint - összekulcsolva a két karját, ajkait kidüllesztve macsózik a kamerának, alkalmanként az elől vonagló Tomira mutatva ujjaival, hogy érzékeltesse, ő egy megbízható alak, figyeljetek rá.

- Állj,állj állj! Megállunk! Zsoltikám mégis mi a faszt csinálsz a kezeddel ott hátul?

Zsolti igazán kreatív akart lenni, ezért leeresztette a kezét a lábaihoz, hüvelykujját beletéve a farmer háromnegyedes nadrágjának zsebeibe, igazi laza gyerek látszatát keltve. Mindezzel a rendezőnek még nem volt baja, csak Zsolti későn vette észre, hogy az alsónadrágja becsípődött a két farpofája közé, ezért egy gyors, és szerinte észrevehetetlen mozdulattal két ujjal összecsípve korrigálta a hibát.

- Jól van ne ordibáljál barátom! Vegyük újra, megtehetjük nem? Na ugye!

- Drága a szalag! - gondolta Zoli, majd intett Mukinak, aki már vissza is tekerte a kazetátt az elejére.

Kamera rendben, fények rendben! Eksün!

Újra lejátszódik a jelenet. Ezúttal elérünk ahhoz a részhez, ahol Tomi elkezd énekelni.

- Kétezer kilenc! Tomi és Zsolti!

Háttérben Zsolti hangja: Lökjed!

A visszhangzó zene betölti a termet, Tomi időnként elhalkult hanggal nyekereg élőben a kamera előtt. Kívánó szemekkel néz bele az objektívbe, kezeit végigsimítva mellkasán, majd széttárva, mintha felnyitná magát és szerveit felajánlja rajongóinak. Zsolti eközben a háttérben figyel, ritmusra szeretné behajlítani a térdét, de sajnos mindig lemarad egy ütemmel. Kezét most előre nyújtja és ujjaival valamiféle gengszter jelzést mutat, de elrontja, mert két ujja(a franc tudja, hogy melyik kettő ebben a káoszban) szétcsúszik. Semmi gond, majd kivágjuk.

- Jó állj! Rendben lesz!

A kettes számú kameránál Gábor guggol, aki jobb oldalról fényképezi őket, felváltva. Arcán elfojtott mosoly látszik, ő eddig még csak kisfilmek forgatásán vett részt, ez az első komolyabb munkája, ahol már meg kell felelnie a főnök elvárásainak, nem a megszokott csapatában van.

- Második! - kiált Zoli -Felvétel!

Muki nyomja a magnót, fején értetlen bambulás, baseball sapkája takarja a rosszul lenyírt frizuráját. Tomi most odamegy Zsoltihoz, és átkarolja. Kezüket egymás felé tartják és ökölbe szorítják. Felveszik a kemény arc kifejezést és pózolnak a kamerának. Gábor nem bírja tovább, egy halk, de a terem hangzása miatt elég hallható kuncogást ad ki magából. Tomi bosszúsan pillant rá, de Gábor ezt nem láthatja a napszemüveg miatt.

-Iszonyú röhejesen néznek ki - gondolja magában, de nem szól egy szót se.

Most Zsoltin a sor. Megtesz pár lépést hátra, majd boxoló poziciót vesz fel, és előreszökkenve behúz egyet a kamerának. Természetesen keze elsuhan a lencse előtt ívesen. Laci, az operatőr szeme meg se rebben. Zsolti a vállával köröz, mintha edzésre készülne. A zene ismét szól. Tomi megint a bal oldalt van, Zsolti a háta mögött jobbról, most kezeit váltogatva hadonászik. Gábor elmosolyodik. A szőke hamisan, iszonyatosan elnyűtt, és elhalkuló hangon énekel a studiófelvételre. Mostmár Muki is mosolyog. Zsolti elveszti az egyensúlyát és előre kezd dőlni. Lábával korrigál és kitámasztja magát. Gábor ismét kuncog.

-Na jó ezt újravesszük! - szól Zoli - Mukikám, hozz egy kávét légyszives!

-Istenem de hosszú este lesz! - gondolja magában Laci, majd ingzsebéből cigarettát vesz elő és elindul kifelé az ajtón...


Címkék: studió klipforgatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiegeszito.blog.hu/api/trackback/id/tr291840297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása